Capsulitis (Ontsteking van de voorvoet)

Capsulitis wat is dat nou precies? Capsulitis is een gewrichtsontsteking. Dit kan in elk gewricht van ons lichaam ontstaan. Wij zien natuurlijk alleen de gewrichtsontsteking van de voet. De klachten die wij vaak horen in de praktijk zijn stekende pijn wanneer men de voet belast, en zodra de voet rust krijgt gaat de pijn zeurend en\of branderig worden.

Deze ontsteking kun je krijgen door een andere belasting van je voet, bijvoorbeeld meer sporten of het dragen van compleet ander schoeisel. Uit onze ervaring blijkt dat er nog veel mensen te kleine of te smalle schoenen dragen. De voet krijgt hierdoor niet genoeg steun en zo kunnen er zich verschillende voetproblemen voordoen. Capsulitis is 1 van die voetproblemen.

Voor deze klacht helpen steunzolen heel goed. Dit omdat we de voetstand kunnen corrigeren en de voorvoet kunnen ontlasten. Het is uiteraard belangrijk dat er goed schoeisel gedragen wordt. Goed schoeisel is een schoen met een stevige loopzool en met het buigpunt op de bal van de voet.