Nieuwe freesmotoren

Onbekenden binnen de podotherapie of pedicure praktijk zullen niet goed weten waar een freesmotor voor dient. Echter is het een handig apparaat voor verschillende toepassingen binnen de voetverzorging. Zo is het hiermee mogelijk om likdoorns/eksterogen te verwijderen, om nagels netjes af te werken, dan wel een nagel welke vast zit in een nagelwal los te frezen. Wij maken gebruik van een natfrees techniek, wat inhoudt dat deze tijdens het frezen gekoeld wordt met desinfectie water. Zo kan er nagenoeg pijnloos gewerkt worden, anders begint namelijk de behandelde regio erg warm te worden doordat deze frees met 40.000 toeren per minuut roteert.

Hoewel het nu niet mogelijk is om gebruik te maken van de zogenoemde nat frees techniek wegens een verhoogd risico op verspreiding van het COVID-19 virus. Is het toch mooi om mede te delen dat de Masterspray II welke na jarenlange trouwe dienst is vervangen voor de nieuwste generatie Masterspray, de Touch versie. Deze Touch uitvoering beschikt over een aantal kenmerken welke het een beduidend betere frees motor maakt.

– Het handstuk is kleiner en lichter waardoor er nog eenvoudiger gewerkt kan worden.

– Er is een ledverlichting in het handstuk aanwezig om ook slecht zichtbare locaties goed te verlichten.

– De touch bediening zorgt voor een glad bedieningspaneel wat de hygiëne ten goede komt

– De interne compressor is buitengewoon geruisloos waardoor het communiceren tussen patiënt en behandelaar niet wordt verstoort

Kortom een mooie aanvulling in onze uitgebreide praktijk. Op de foto staat rechts de ‘oude’ Masterspray II, met op de tafel vooraan liggend het grotere handstuk. Er zijn 2 nieuwe motoren aangeschaft zodat de beide behandelkamers onderling niet verschillen qua inrichting. Nu is het wachten totdat er weer veilig gebruik gemaakt kan worden van deze motoren, tot die tijd is het mogelijk om middels andere instrumentele technieken (knippen of het gebruik van een chirurgisch mes) de klus te klaren!